rågbröd med skinka

Skön kväll med Alovera som huvudfokus. Anita du tindrade ikapp med din coach. Ibland blir det bara så sköna möten.

Innan dess fick jag prova min man paj, hans pajdegskanter gick upp och över kanten på formen föra att degen inte skulle ramla tillbaka i formen. Vilka idéer han har. Gott blev det.

Packar inför morgondagen, Söderhamn med incheckning kl. 8.30. jag startar klockan 06.00 från Borlänge. Finska rågbröd med skinka och kaffe i bilen blir min frukost. Har varit till ICA Maxi och inhandlat en termosmugg. Kan bli en riktigt trevlig bilresa såhär i höstens vackra färgskrud.

När morgondagens föreläsningar är över har jag planerat in ett träningspass på ACTIVE SPORTSCLUB. Ett pass som heter ”Functional moves”. Det låter väl läckert va?

Handlat rejält med mellanmåls-tulltugg, som torkad mango och sojacracker. Datorn finns också packad om jag får för mig att arbeta med min föreläsning. Kanske måste jag ändra något när jag hör vad de andra säger.

Nu ska jag ta ett av de sista baden då vår nya bostad är endast utrustad med dusch. Blir nog ett och annat besök på spa för att tillfredställa mitt badbehov.


kändisdjungel

Efter att frotterat mig med idel kändisdjungel var det skönt att komma hem till Borlänge och träningslokalen.
Leif GW Persson, Caroline af Ugglas, Paolo Roberto och en mängd andra författare som signerade sin böcker.
Leif skulle inte klara galjen och linjalen (se förra inlägget om du inte förstår).

Lever i flyttlådor och nedmontering av det mesta i hemmet. Lite skönt, finns inte mycket att städa.
Mycket resande framför mig. Till Söderhamn och arbeta onsdag och torsdag. Visserligen ska jag inte föreläsa förrän nästa vecka på en basutbildning i nationella riktlinjer för kommun och landstingsfolk.
Dag fyra är nästa vecka, onsdag. Alltså två dagar till i Söderhamn nästa vecka.
Uppsala på fredag.
Har kollat in träningsmöjligheter. På onsdag kväll blir det ett pass "funktionell träning".
Imorgon skall jag bevittna en träningskompis/väninnnas hälsoframträdande av något slag. Mer vet jag inte. Så lite spännande blir det.
Skön måndagskväll. Träning, god mat och lite skönt häng i TV-soffan.
Med denna veckas planering kan lite lätt längtan till helgen redan infinna sig.

galje och linjal

Hemma i Borlänge igen. Torsdag till söndag hos syster och svåger i Floda, Lerums kommun.

Fredagen gick i lugnets tecken och jag hade lite ont i kroppen. Eller magen är kanske mer korrekt.

Men frampå fredagseftermiddagen blev min drömpromenad av. Att gå efter Säveån är nästan trolskt. Att efter många år i Dalarnas barrskog få vistas i lövskog är väldigt mysigt. Inga flugfiskarna var ute denna stund, vilket de alltid varit när jag gått där tidigare.

På lördag morgon hade vi en mysig frukost och framför allt var min syster ledig och beredd på bokmässa med mig och Sören.

Strax efter magen fyllt med både fil, smörgås och kaffe kom vi på att vi skulle testa den nya forskningen för att mäta farlig fetma.

Så ner i ryggläge och fram med linjal och galge. Ja galjen blev som ett mätinstrument för att se hur hög magen var från golvet.

Kvinnor ska ligga under 20 cm och män under 22 cm.

Jag kastade mig ner som förste person att bli mätt. Jag klarade mig precis, hurra. Tänk då på att magen var full av frukost.

Syrran var nästa på tur. Hon fick precis som jag, 20 cm, konstigt hon som är så liten.

Hur gick det för gubbarna då?

Jo Sören låg nära kan jag säga och Mats låg längst ifrån.

Så vad drar vi för slutsatser av det?

Jo att syster -tanterna klarade sig bäst i test.

Men efter en fredag och lördag kväll med min syster vill jag inte göra om testet. Skulle inte kunna ha dessa helger alltför ofta. Men gott var det.


nuet

Fredag morgon hos min syster och svåger.

Härlig frukost med mûsli, filmjölk och skinksmörgås med senap på.

Sällskapet vid frukostbordet var min man (inte helt fel) och min svåger Mats (funkar också).

En hel dag i ledighetens tecken.

Min systerdotter Jenny är också kvar hemma än men är på väg……………….

Oj, nu ropar Mats.

-          Vill ni göra något speciellt idag?

-          Ja, en promenad, säger jag.

Promenadstråken kring Säveån är helt underbar. Jag ska arbeta hela dagen med att supa in varenda minut. Att vara närvarande och njuta är en konst som inte alltid är så lätt. Undrar just varför ”mindfulness” är i ropet och har varit ett tag?

Jo, kanske för att jag och fler med mig är så duktiga på att fly in i framtiden.

 

Imorgon väntar bokmässan. Det är Afrikatema.

Nu ska jag träna på nuet.


Wille, mitt charmtroll

Det här är charmtrollet som smält mitt hjärta. Lördag morgon och frukosten är precis avklarad. Wille vill alltid vara hos storasyster Paola.
En nakenhund tyckte jag innan Wille kom in i livet var ganska fula. Nu tycker jag nog att en kinesiskt nakenhund är bland det finaste hundraser jag skådat.
Jag har försökt få min man att fota lillWille, men ser du det är inte så lätt. Så fort man ropar på honom kommer han alltid för nära.
Med kamera i telefonen blir det lite si så där.
Hans bädd var utflyttad från kontoret hemma hos mamma min. Ofta sover han med sin matte i sängen. När vi kom att bädda på madrasser inne på kontoret blev Wille som galen. Han for runt och snurra och krafsade i sänglinnet.
Huxflux hör jag ett konstigt ljud. Det skvalar.
Svordom och pang på hunden. Ut dig din rackare.
- Han kissa på täcket!
- Va, sa min mamma. Han har aldrig gjort det tidigare.
Jag tror han blev så till sig, sa jag.
Efter lite skäll syntes det att Wille skämdes en smula. Han gick med nedböjt huvud och vågade sig inte in igen på en liten stund (väldigt liten stund).

bloggkommentarer

Idag har jag varit i Stockholm återigen för arbetes räkning. Eller egentligen för min egen skull. Forskningsdagarna vi har inom myndigheten ger alltid något nytt att reflektera kring. Trevliga kollegor och god mat. Fullt betalt och en softardag. Schysst!

När jag kom hem och öppnade bloggen idag hade en reskamrat från Azorerna varit in och kommenterat. Ja, du Mia. Vill bara tala om vad som händer.

Jag blir riktigt glad.

Jag har några läsare på min blogg som är riktigt generösa med kommentarer.

Marie är en annan reskamrat som jag träffade på Nilen kryssningen, Marie du är också ”på”.

Ibland vill jag skriva saker som kanske just ni, kvinnor i min egen ålder eller i alla fall ni som har epitetet ”TANT” är mogna att läsa.

Vad är då problemet? Jo, mina barn läser min blogg.

Nu när de lämnat hemmet allesammans ska jag kanske betrakta dem alla som vuxna och inte låta det styra mitt val av skrivande.

Just ja, min mamma läser ju bloggen också. Fast mamma du tål nog det mesta?

Tantålder förpliktar att ta plats och berätta.


en hel armé vaktar

Söndag morgon en skön hotellfrukost och en stilla promenad mot Skeppsholmen. Väl framme en titt in på Östasiatiska museet och senare in i berget för att se på utställningen lånad från Kina, terakottaarmén.
Det första vi fick se var inte soldaterna utan hästarna som drog vagnen. Utan blixt får ni hålla till godo med bildkvalitén.
Stridsrustningen var av sten. Den var skör och gick lätt sönder vilket talar för att den hade ett mer "magsikt" syfte, att skydda från de onda.
Det som är svårt att förstå att ingen i denna armé gjordes för allmän beskådan utan för att skydda den döde kejsaren. Hela armén grävdes ner under jord.
Detta är en general, alltså en man som var lång. I Kina var längden avgörande på vilken grad man fick i terakottaarmén. En kort staty blev endast fotsoldat.
När vi lämnar Skeppsholmen och terakottaarmén och hamnar på Stockholms gator och här möter vi en levande staty. Denna kvinnliga staty visade livstecken om det kom något mynt i den vita kannan framför henne.

Vilken dag, vilken grabb!

På Södermalms saluhallar börjar vår Stockholmsvistelse. Efter viss förhandling fick jag ge mig. Det fanns en hälsohörna med mat och dryck som inte min man var så sugen på. Men vad gör det när denna goda sallad med kyckling, lufttorkad skinka, mozarella och soltorkade tomater fanns på............kommer snart.
Här är den stora anledningen till att jag fick ge mig. Senapsmarinerad stekt strömming med hemlagat potatismos. Han älskar strömming i alla former. Jag har försökt att ge mig på strömmingen men fortfarande har jag min tjusning mot sushi och lax i alla former.
Här kommer det nu, Tysta Marie. Frågade inte vad namnet kom ifrån men det passar in som mitt andra namn.
Vid klockan 16.00 går så årets upplaga av Stockholms halvmaraton. Med en son i den sidade startgruppen hänger vi i "Kungsan" nedanför slottet för att få en skymt av vår favorit. Sorry, hann inte se honom men här är de första som ger sig iväg.
Om han lyckas ta sig igenom loppet väntar medaljerna. Kunde nästan ha norpat en, fast jag gillar inte att fuska.
Kolla! Här kommer han nedanför slottet efter cirka 11 kilometer. Täten har nyss varit här. Ja i alla fall bara för några minuter sedan. Solen sken upp precis  när startskottet gick av.
MÅLGÅNG!!!!!Kolla tiden på min bästa kille. Den exakta tiden för honom var 1:23:13. Det gav en platsen 142.
Hade jag fått hoppa över avspärrningen och tagit hand om dig Tony hade jag gjort det. Lika mycket av omtanke som att låta hela publikhavet få veta att du är "MIN SON". Du äger grabben.
Lite svett, snor och salt lyckades jag dock få känn på.
Förutom mammor och pappor hade du också ett eget litet supporthäng. Åh, vad skönt att det är över. Stockholmskvällen väntar nu.............................
Efter loppet och en god middag tog jag och min käresta Strandvägen ut mot Djurgården och avslutade kvällen på Gröna Lund med Erik Saade och lite karuseller.
Och med fantastiskt sköna sängar på hotell Riddargatan finns inte så mycket mer att berätta. Sov helt underbart på Östermalm.

Göta Petter! Jag är den nya tanten

Romantiska tanten, kulturtanten, friskustanten, skvallertanten, klassiska tanten och tant Raffa.

Detta är vad aftonbladet skriver idag på temat ”livstil”.

Är jag alla eller bara någon utvald?

Eller vem är du?

Jag vet vem jag vill vara och jag vet vem jag är.

Friskustanten, ja vad säger jag när jag bor på friskis? Visst sätter jag gärna ungdomarna på plats i träningslokalen. Framför allt på STEPEN där det krävs stor portion koordination och bra flås. Fast då gäller det att inte vara borta någon gång när fröken Carola bygger blocken.

Kulturtanten, javisst. Jag åker till Stockholm imorgon för att se först Stockholms halvmara för att sedan på söndag efter lång hotellfrukost besöka Östasiatiskamuseet och Kinas Terrakottaarmé.  Nu vill jag inte skryta mer med mina kulturella meriter, men glöm inte min historiska temaresa på Nilen genom Egypten (finns reseskildring i min blogg, januari).

Om den romantiska tanten älskar flärd och shopping tror jag mer jag vill dra mig mot tant Raffa som är livsnjutare. Hon njuter av sex, choklad, vin och botox. Oj då, de sistnämnda gäller kanske inte. Nykter har jag varit i många år och med alla fina rynkor kan jag nog inte misstänkas använda botox. Fast sex och choklad blir bara bättre genom åren.

Bara skvallertanten och klassiska tanten kvar. Facebook, twitter och sms ägnar sig skvallertanten åt. Ja vad kan jag säga. Facebook och tantblogg är ganska bra jobbat. Lite sund narcissism. Det enda jag inte kvalificerar mig för eller till är nog den klassiska tanten. Väskan i tvåhandsgrepp. Sorry jag har en ryggsäck av märket ”Salomon” (min frikustant gör sig återigen påmind).

Jag älskar mitt tantliv.

 

 


oj oj oj

Oj oj oj, vad mycket energi det går till att köpa och sälja bostad.

Helt trött och har ont i kroppen, flunsa-känningar.

Nu har vi köpt och sålt bostad. Jag har inte plockat in det än……………

Har alltid tyckt att jag är snabb, men tror nog att tempot har lugnat ner sig något.

Tid för eftertanke och smälta intryck är behov som alltmer framträder hos mig.

Ålderstecken kanske? Eller dämpad impulsivitet kanske?

Vi människor utvecklar de strategier vi behöver här i livet.

Jag tror mitt är att sakta ner tempot en aning.

Tror nästan jag är eller har varit lite ”addicted” på upplevelser.

Fast kan det vara fel?

Nej, det kan det nog inte.

Går liksom inte att värdera så.

Åh, vad jag är trött…………………………………….

Nu vill jag ha en riktigt fin bratwurst och wokade grönsaker.

Ska njuta av varenda tugga.


tur vi har mycket böcker

Pumpat ur mig frustrationer och ordningen är återställd.

Jag har blivit starkare i armarna. Heja, vad jag orkar många armhävningar.

Core, alltså bålstabilitet mage rygg har jag tränat ett längre tag så där sitter det.

Mitt hopparknä, är nästan helt återställt.

Ett litet problem just nu är att vår sängram sprack igår när min man satt mitt på sin sida.

Jäklar kan man säga, mitt bland visningar och försäljningar.

Tur att vi har mycket böcker. Under med några riktiga tunga rapportböcker.

Det gick bra att sova med dessa som stöd.

Kollat sängar idag på nätet. Det finns hur många som helst.

Inte bara det. Vi ska vara överens också.


vi vill så mycket och världen är så stor

Visningen gick tydligen riktigt bra enligt mäklaren. 28 hushåll var här och studerade objektet.

Trots det vill de ha en till visning på tisdag då intresset är stort.

Riktigt skönt att vi lejt bort försäljningen. Det räcker med att ständigt putsa och städa. Vi har fint och rent hela tiden nu.

Idag ska vi åka till Linghed och ta ner förtältet. Det betyder höst.

September är fylld av arbete och lite trevliga helgupplevelser.

Nästa helg väntar halvmaran i Stockholm och utställningen från Kina, terracotta-armén.

Efter det blir det bokmässa i Göteborg.

Jag är så enormt beroende av att ha saker framför mig att längta till.

När försäljningen är klar ska boka en resa till nästa år. Just nu diskuterar vi olika destinationer. Allt från Mexico till Ko Thai i Thailand. Vi vill så mycket och världen är så stor.

Träningsläger till Portugal är nästan helt bestämt. Mars är en perfekt månad med tanke på temperaturen.

Har 7 veckors semester som jag ska fördela så gott jag kan.


visning i morgon

Oj vad svettigt det var på Jens pass ikväll. Att träna kl. 19.00 och vänta med maten till nästan 20.30 är i senaste laget.

Men träningen gör mig lugn i dessa bostads-försäljningstider.

I morgon kväll smäller det. Visning på vår lägenhet kl. 18.15.

Under visningen tränar jag igen.

Bra för pirret.

Kanske ska jag skick hit någon liten agent som kollar hur det går?

Vi ska buda på en ny bostad på fredag.

Håll tummarna att vi får den.

Det är ett schysst objekt med klinkers i hallen och köket och ett rum för gäster och kontor.

Borlänge börjar bli en dyr stad när det handlar om bostäder.

IKEA får folk att spekulera om framtiden.

En effekt är dyrare bostäder.

RSS 2.0