Kvällarna i Portugal

Pasi Salonen är en väl bevarad 45 åring och han är triahtlet. Kvällarna avslutades med någon form av föreläsning eller tema skulle vi också kunna kalla det. Pasi viktigaste budskap för kvällen var att välja det man vill och hålla sig till sitt mål. När hans kompisar ville ha med Pasi ut och festa svarade han; - nej tack, jag ska till Hawai! Det gillar jag!!!!!!
jag tror tjejerna från Borlänge var med varenda kväll, Maria och Michelle.
Emelie Andersen, näringsfysiolog pratade om kost och träning. Själv ska hon snart springa ett rinktigt långt lopp, hon är en sådad galen ultralöpare.
Emelie, du fick min man att hälla ut sin läsk med sötningsmedel. Det har jag aldrig lyckats med trots tjat. Ett noll till dig.
Jag hoppas han tar efter dig på andra sätt också som t.ex äta potatis i stället för godis.

tvära kast

Från kettlebells till dans. Träningen i Portugal hade tvära kast. Ett litet bildspel från vad träningen kunde innehålla kanske. Ja, absolut det vill väl alla se.
Richard bjöd oss på både vanliga danspass till vad som syns på bilden, Fuego.
Vi som var där och dansade hör musiken direkt när vi ser dessa rörelser.
Sista dagen var det åter dags för ett "Off Road" pass. Hur kan det komma sig att jag alltid fick vara skottkärra? Är det någon som vet hur det känns att gå på händer på en sandstrand? Smärta är bara förnamnet efter en veckas träning.
Tomas Olofsson hade jag som partner andra off road passet. Det var okej när jag fick klättra på honom. Det var lite tuffare när han klättra på mig. Här gäller det att ha starka ben och coremuskler, balans kan också sitta bra.
Ojdå! Vad är detta?
Jo det är två kvinnor från Dalarna. Närmare bestämt boende i Borlänge, Maria och Michelle. Det var lite skönt att ligga på stranden och njuta av solen och andras kämpande. Vet inte riktigt vad Michelle ser på som är så roligt, är det fotografen kanske?
Att vara personal på Springtime Travel gör inte ont som du ser. Lotta var lite rädd för bikinbilder, men hon syns knappast. Förresten Lotta så är du skitsnygg!
Nej men, nu ser jag dig lite bättre snygging!
- Lotta, du hörde ju vad som hände med mina shorts. Jag undrar kan jag får ärva dina?
Yogan var befriande skön när kroppens alla muskler var spända och tröttkörda. Att havet stod för musiken var som en "lisa" för hela den mentala upplevelsen. Om mindfulnes är i ropet och handlar om medveten närvaro så kan jag lova att nuet var det enda som existera. Lite ljug kanske, hungern gjorde sig konstant påmind eftersom det brändes energi i hög hastighet.
Ner ner ner och så snabbt upp som om du suttit dig på något varmt. Så sa vår kettlebellsinstruktör svenska mästarinnan i Jujutsu, Helena Hugosson.


Min HIT fröken

Jag fick vara frökens fotograf. Maria min egen fröken från Borlänge.

Kettlebells är det hon kör om du som läsare är amatör kring träning.

Hade Maria sett Sören hade han fått skäll. Ingen teknik som finns att vara stolt över! Efter flera dagar träning är han nog lite trött. Faktiskt blev han liten förkyld det kanske är det som gjorde honom lite slö.

Core fröken gjorde också ett Kettlebells-pass. Lena Akke, min bästaste fröken. Hon är träningscoahen personifierad. Lämplig på alla sätt och vis plus en vacker dialekt.

Allt har sin tid. Träning och mat är allt veckan handlar om. Det är bråda dagar. Dagens stora svårigheter handlar om vilket pass och skynda och ät så maten hinner smälta. Ibland är maten nära att hitta ut igen om man tar i för mycket.

off road, ett riktigt grispass!


Jag och mina jobbarkompis kämpar med koalan! Som koalamamma fick jag IG. Hon var tuff som klamrade sig under mig. Hon säger ska vi byta? Hon trodde hon skulle klara det bättre än jag (stöddig tjej)! Ok, jag lägger mig i sanden och klamrar mig på hennes kropp, himla nära varandra man är.
Vad händer? Sorry, man liksom sjunker ner i sanden och gapskrattar. Men vi ger oss inte vi vill först över mållinjen.

Vad förenar dessa bästa tjejer? Jo, vinnarskalle och underbart vackra fräknar. Måste nu berätta att ingen klarade av koalan fram till någon mållinje. Alltså vi fick plötsligt MVG!

Säger bara, titta och njut! Jag är apa och min bästaste är djungelträd!

Avslutning med lagtävling. Skottkärra fick jag vara i ett moment i tävlingen. Kinna på ryggen av Lars och Petra hoppande på ett ben. Regeln var endast tre fötter i marken.

Två fötter i marken, och JAAAAAAA ni ser på vinnarlaget. Självklart ingår jag alltid i ett sådant lag. Lars kom med idén till vår förslyttning. Min idé var lika komplicerad som laget nedan.

Min stackars make ingår bland dessa loosers. Synd på min träningskompis Ulrika. Hon ligger på någons rygg. Som ni nu förstår gick det inte så bra.
Vilka ledde oss i detta underbara läskiga pass? Jo dessa två sköna instruktörerna Helena och Thomas.

tack gode gud för att du gjort Martina Haag till en roliga tant!

Martina Haag fick mig att skratta på ställen där alla andra var tysta. Det är typiskt mig att måla bilder inne i huvudet och som klickar lite efter. De där graviditetskilona som Martina berättade om eller rättare sagt läste om ur sin bok, vilka sköna bilder det gav min hjärna. Min hjärna är så himla utvecklad till att skapa roliga bilder. Tack gode Gud för min roliga hjärna. Tack gode Gud för att du även gjort Martina till en roliga tant.

 

Martina var generöst utlämnande omkring sig själv och sin tuffa kamp att nå dit hon är idag. Vad jag inte fattar är hur hon kunde vara så duktig i ”På spåret” med sina usla betyg. Var det Erik som stod för kunskapen? Nej, det vill jag inte tro.

 

Vi fick räcka upp handen för olika saker inledningsvis när Martina började prata. Synd att det var så många handuppräckningar på ”MILTIDEN”. Jag är ingen löpare!!!

jag fick inte räcka upp handen någonstans, nästan. Jag fick räcka upp handen som kontrollerande hustru, jättekul alltså.

Jag har kanske gjort 20 rundor i Mellsta på 5 km spåret (ligger i Borlänge). Inte snabbt och utan särskilt bra teknik. Ingen musik som tar bort alla ljud som kommer utav min andning. Det låter som om jag ska ddddddööööööö.....................

Jag röker i alla fall inte längre! Har inte rökt på 3,5 år, hurra!


utmaningen går hitills bra!


Utmaningen från Nike Blast 100 % earned går bra hitills. 4 pass om dagen skall klaras av. Problemet här är bara vad man ska välja bland. Nytt för mig ser du ovan, kettlebells. Svettigt och roligt. Det finns några hemliga muskler som jag inte haft fokus på tror jag.

Flex på playa plankan är skönt när musklerna ger sig till känna. Atlanten och Spanien som vy gör inte ont!
Fast ont gör det i kroppen lite både här och där.

Dansen med Richard var uppskattad av många. Nya träningskjolen kom väl till pass. Sköna skor lånas också ut för test. Röda och snygga. Färg är kul när man tränar, gör mig lite gladare och lite bättre faktiskt. Måste handla nya kläder igen, typiskt!

Guldklimparna som förgyller mina dagar i Monte Gordo. Lena, Richard och Stina. Stina sköte yogan som min kropp skulle behöva just nu.

favoriter i repris monte gordo


Första dagen med ledarpresentation och info. Tony min son kolla vilka som är här!
Typ Borlängekillen Clas Björling som istället för att coacha dig älskling, jobbar med alla andra här. Sorry grabben, vi saknar dig.

Martina Haag presenterar sig som skrivande och löpande amatör. Snygg träningskjol, har investerat i en likadan. Heja Martina!

Rune Larsson, löparlegenden som kör alla långlopp här nere. Ultralopp tror jag det heter, 50 km långa lopp. Undrar hur människor är funtade som klarar detta.

Platschefen här nere heter Lotta Larsson. När alla andra tränar sjunger hon singstar och äter godis. Nej inte alldeles sant. Fast förra året sjung hon med min son Tony. I år får Lotta sjunga med mig. I love Lotta.

Lena var här igen och tog hand om första morgonjympan nere vid havet. Hur fantastikt är det inte att med tidig morgonsol med Atlantens vågor som bakgrundsmusik. Nästan så tårarna kommer.

Solen är varm här på dagtid men tidig morgon 7.30 sitter inte de långa trikåerna ivägen. Fast efter en stund är värmen på.

Förra året träffades vi för första gången,. Nu möts vi igen, favoriter i repris. Varför är vi så svettiga? Måndagens cirkelfys har just avklarats. Spagetti i benen nu efter alla tuffa stationer.

Lite tekniksnack med Thomas, instruktören på cirkelfys fick min raring Sören.

Håkan stavgångskungen har också varit inne och kämpat alla varv på cirkelfy. Igår kväll tog han hand om mig och andra motionären på stranden. Trevlig kille det här!

mot Portugal, Monte gordo

Bara en sak kvar att stoppa ner i resväskan, tofflor.

Måste ha tofflor med mig.

Att stoppa fötterna i när jag 06.30 ska ur sängen för att börja dagen med yoga.

Måste ha tofflor när jag lite senare ska ner och äta frukost.

Min resväska är kanske överfylld.

Fyra olika träningsdojor. Ute, inne, inne igen och löparskor.

Alla nya Nike kläder jag handlade på Nike Blast konventet i Stockholm är med.

Tror jag blir duktigare på både teknik och uthållighet med snygga träningskläder.

Det gäller att tro! Känns det så, så är det så!

Vattenkokare är ny för i år. Den var inte med förra året. Att kunna fixa eget kaffe när andan faller på har prioriterats i år.

Innan vi lyfter i morgon kl. 06.00 ska vi försöka med en god natts (inte så lång) sömn på Rest and Fly på Arlanda.

Kraft vecka står som tema vecka 12.

Låter nästan lite skrämmande fast samtidigt mycket lockande.


tantstark

Kläderna tvättade, håret klippt, ett köksskåp uppsatt i köket (av honom), inte tränat idag eller igår.

Laddar inför en veckas träning. Målet är 4 pass per dag.

Alla pass är naturligtvis inte kraftpass. Nej ett och annat yoga eller lugnare pass kommer in för att kroppen skall mäkta med.

Jag ska i år fylla 48 år och tror inte jag varit starkare tidigare, tantstark.

Kanske som ung barngymnast, men tror inte det behövdes så mycket muskler till att bära upp min lilla barnkropp. Jag var så spinkig att benen såg ut som två glasspinnar och knäskålarna som stora fotbollar. Vilken syn!

När alla andra ville vara smala, ville jag vara lite större.

Jag ljög alltid om min vikt och la på ett par kilo.

Knepigt med alla kroppsbudskap till alla osäkra människor med dålig självkänsla.

Önskar att människor kunde se sin kropp som något viktigt och fint som behöver god omvårdnad.

Kroppen är till för att röras på. Den behöver bra bränsle. Ibland är människor mer noga med vad de häller i bilen än i sina egna kroppar.

Muskler är bra för att klara sig utan skador.

Kondition är bra för att orka.

Vila är bra för återhämtning, både fysiskt och psykiskt.

Att jag tar semester för att röra på mig är min bästa mentala vila. Att sluta använda hjärna som i arbetet är så vilsamt.

Att möta människor som delar intresse och värderingar är en enorm kick som laddar hela mig.

Åh, vad jag längtar…………………………………………


grattis dansen

Matilda kom till Borlänge idag.

Vilken Matilda? Jo Matilda som jag en gång i tiden bott granne med i Säter.

Matilda var en duktig konståkerska nar jag hängde i ishallen med min Ida.

Hon ledde danspasset idag. Vi får inte titta i speglarna på hennes danspass.

Det är nog en bra idé, för vi är många som släpper loss lite bättre utan bildfeedback.

Jag gillar hennes danspass då hon lyckats lägga in riktigt rolig och musik som ”tanterna” kan rocka fett till.

Vad sägs om Baccara eller Tina Turner?

Left a good job in the city, workong for the man every nigth and day…………………..

Jo, självklart öööössssssssssssssssss.

Hur var det med pulsen då?

Imponerad hur hög pulsen kunde bli under dansen (fast glöm inte att det var JAG som rörde på mig).

Utav min max på 173 kom jag upp till 162 slag. Det är 90 % av maxpulsen. Snittpulsen låg på 134 slag= 70 %.

Grattis dansen. Nu räknas du till träning. Förr var dansen kategori ”nöje”.


jag älskar mitt tjat

Det känns som jag vill förklara mig.

Det är väl klart att ingen av er är så intresserade av min pulsträning som jag är.

Men om jag inte tävlar eller springer något lopp som mål just nu så måste jag tävla med mig själv.

Idag har det hänt igen!

Nytt rekord!

Säger bara HIT- träning.

Ingen är så jobbigt som det.

Inget är så resultatgivande som det.

I den här farten händer snart något riktigt explosivt med mig.

Nytt maxpulsrekord på 168 slag mot 167 tidigare.

Snittpulsen var kanske den stora grejen för dagen, 147 slag mot tidigare 142.

Ja, vad ska man säga?

Jag är själv imponerad.

En sak som hände idag var att jag tog i så mycket att frukosten var nära att ............

Ja, tänk själv.

Jag älskar mitt tjat om snitt och max och allt annat träningsfreakeande.

 


inte fuskat

Idag blir det inget skrivet om träning.

Idag har jag ägnat mig åt renovering till makens glädje.

Han tycker nog att jag lämnat honom till sitt öde, renoveringsöde.

Han var manlig och blandade murbruk och fixade till väggen där det nya köket skall stå.

Själv gjorde jag det typiskt kvinnliga rev, skrapa och slutligen ångade ner tapeter.

Hur kul är det att arbeta med armarna ovanför huvudet?

Inte kul alls.

Blir det roligare med 100 grader varm ånga?

Nej, faktiskt inte.

Är jag nöjd efteråt?

Ja för jag vet att jag inte har fuskat.

Jag kan dock konstatera jag mognat och utvecklas som person.

Jag har sedan oktober månad levt i packkartonger och renovering, med slipdamm och målarbyttor. Täckpapper och alla verktyg han äger framme.

Ändå är jag rätt så harmonisk och lugn.

Träning ger färdighet.

Annan träning har bidragit med styrka, må bra hormoner och god sömn.


en torsdag utan rekord men med...........

166 slag per minut var maxen idag, nästan vid rekordet på 167 slag.
Men en liten förbättring på snittpulsen med ett slag, 136 mot förra veckans 135.
Vilket pass skriver jag om?
Det är torsdag vilket innebär STEP!
Väl hemma väntade en favorit.
Stekt makrill med potatis och färsk citron.
Han investerar verkligen i äktenskapet min man.
Visserligen fick stå på badrummet och diska.
Jaaa, renoveringen pågår.
Inget kök på plats än, fast gamla spisen står kvar.
Saknar rösten på min Ida.

göta petter!

Göra petter!

Så sa alltid Teskedsgumman när det var fara på färde.

Och det är det här nu.

Min man fick ryggskott igår.

När jag sitter i bilen hem från jobbet brukar jag ringa för att kolla läget och höra hur han mår (i smyg önskar jag naturligtvis att han ska säga att han har en överraskning på gång).

Han säger;

-          Jag har både bra och dåliga saker att berätta.

-          Ta de bra först, säger jag.

-          Jag har fått tag i en elektriker som verkar så okej, sen sa han något mer som jag inte riktigt kommer ihåg.

-          Ta det dåliga då, säger jag.

-          JAG HAR RYGGSKOTT!!!!!!

Då tänkte jag göta petter! (istället för j---a skit)

Vi ska till Portugal den 20 mars och betalar man många pengar för att träna kan man inte åka dit och softa läget.

Om ett fullt utvecklat ryggskott har 10 poäng på en skala så är detta en 7:a säger min käresta.

Vilken tur då, då kan han nog köra i alla fall 3 pass per dag!

Eller så får han ligga vid polen. Tänk om han bara luras för han tycker det verkar lite jobbigt?

Eller kanske skall jag tänka mig att han följer med som min personliga assistent. Hur som haver så önskar jag honom en frisk och stark rygg.

 


nästan som en bal på slottet

Hur snabb effekt har inte HIT?
Har traglat i flera år med att träna och efter ett par söndagar med HIT (högintensiv styrketräning) har formen exploderat.
TACK HIT.
Nytt rekord på snittpulsen idag, 144 slag och två slag upp mot förra söndagen.
maxpulsen får dela rekord med stepen, 167 slag.
Avslutningen där vi på ett lag med tre deltagare kör IDIOTEN, alltså spring stafett nästan konstant i 4 minuter.
Det är nära en nära döden upplevesle men också alldeles underbart.
Nästan som en bal på slottet.

vad ska vi göra när allt är klart

Vilken skön morgon.

Vaknar och inser att vi har ett vardagsrum.

Vi invigde det igår kväll med att få gott om utrymme i soffan.

Fast när vi vinner ett rum förlorar vi ett kök.

Rev köket för en vecka sedan och nu är det dags att riva tegel och bruk.

Vad ska vi göra när allt är klart?

Vi kommer att leva i lyx med gott om tid.

Det är lite uppvarvat inombord med alla renovering.

Igår natt vaknade jag och planerade för att alla torrvaror i köket.

Var skulle vi ha dessa?

Kanske under ugnen i den utdragbara lådan?

Men det räcker nog inte.

Sett vasaloppsstarten och kommer att missa målgången.

Jag föredrar att plåga min egen kropp med dagens HIT!

Två helger till innan Portugal hägrar med crossfit-tema.

Toppar formen det sista jag gör så jag klarar mitt NIKE-earned mål, 4 pass om dagen under en vecka.


tävlingen!

Barnslig och rolig. Vem kanske du undrar?

Stepfröken Carola såklart.

-          Hur går det med pulsträning Paola, vem ligger på topp?

-          Du ledde med ditt pass fram till i söndags, då tog HIT passet över pulsrekordet.

Fabian, sa hon inte men något lite fulare.  Men eftersom detta är en blogg så vårdar vi språket lite grand.

-          Då får jag väl köra på lite tuffare idag då, sa Carola.

Jag gjorde allt som stod i min makt för att bidra till segern.

REKORD, REKORD, REKORD!!!!

167 slag per minut var maxpuslen uppe i idag. Fattar ni? Det är nästan allt jag har!

Enligt tabellen är min maxpuls 173 slag per minut.

Inget pass har toppat detta. 164 slag kom jag upp i på HIT passet.

På ett sätt har ditt pass vunnit Carola men när vi snackar snittpuls så ligger HIT bäst till på sina 142 slag. Idag blev det ändå högre snittpuls än sist, 135 slag mot förra veckan snitt på 130. En ökning alltså.


i ett kaos.

Rutinerna som håller mig vid någorlunda sunda vätskor heter mat och träning.

Idag har sista tapetvåden i vardagsrummet blivit uppsatt.

Imorgon väntar listning och röj.

Trösten i byggröran är att här kan jag bli pensioneras och veta att inget mer behöver göras.

Vissa pensionssparar och jag rustar bostaden.

Jag längtar efter den häftiga induktionshäll som känner av kokkärlen blir installerad i det beställda köket.

Ikväll lagas middagen på kokplattorna vi har i förtältet.

I smyg vill jag erkänna att min lilla ”ordningsfröken” myser lite i röran. Det finns andra saker jag skulle kunna erkänna som är mer spännande men jag tror jag spar på det lite.


RSS 2.0