Är det kärlek eller?


Efter 8 timmars resa väntar en välkomnande säng bäddad med detta.
Tänk att vi fick deras rum och säng. Det kallar jag kärlek!!!
Ser du inte vad det står?

Jag förstod inte varför Ida promt ville jag skulle ligga på denna sidan först. Men efter att lyft överkastet och alla kuddar av sängen var det inte så svårt att förstå.

Sören har fått ett gott betyg får man väl lov att säga. Bättre pappa finns inte. Denna pappa har hjälp mig att se mina barn med en förnyad blick och det har berikat mitt föräldraskap så.

Efter en god natts sömn får jag hjälp med bäddning. Klaras regler är vad osm gäller. Om jag trodde jag var tvångsmässigt noga och jobbig på vissa delar så lovar jag att dessa tjejer är .............. värre!!!
Fast jag älskar det. Medans Ida och jag ägnar oss åt hushållssysslor så arbetar Sören och Klara med det tekniska.

Ojdå, de var visst redan klara med installationen av julklappen, en platt-TV. Nu är det visst genomgång av dosans funktioner eller något åt det hållet.

Klockan är bara 14.30 och det är redan mörkt här uppe i Umeå. Vi ska ut på skön promenad. Ner till älven och ICA-MAXI. Där ska inhandlas stektermometer till kvällen oxfile. Den får ju inte förstöras med att bli genomstekt.

Mina älsklingar framför Strömpilen nere vid Umeälven!

Mössan sitter rätt skönt. Fast uppförbacken hem gör mig lite varm.

Fanatiska Ida tar alla tillfällen i akt att köra på lite för att öka muskelmassan. Hualigen vad stark hon är denna goding. Ida jag älskar dig så mycket och du är en fantastisk person. Att du är min dotter gör mig så stolt.

varning alla läsare!

Två pass efter varandra blev det idag på träningslokalen. Ett danspass med en störtskön tjej som heter Ida. Naturligtvis var Ida bara här och gästspelade under jul och nyårshelgen. Efter det blev ett diplomeringpass. Frida som ska bli intensivledare körde på rätt bra. Inget för den otränade.

Nu ska vi softa och packa inför Nyårshelgen. Vi åker till stora dottern, älskling-Ida i Umeå.

Har inhandlat liten julklappskorg till Klara, Idas partner.

Hoppas Klara bjuder på lite från korgen under helgen för det är en hel del godsaker. Påbörjade handlingen med tanken på att alla varor i korgen inte skulle få innehålla några E-tillsatser. Vissa varor gick bra andra var det lite svårare med.

Varning alla läsare, ska ni undvika några E-tillsatser så är det E-621, 622 och dem nära. Smakförstärkare ren dumhet. Maten är så processad att den inte ens smakar det de är!!

Ett företag att ta sig an rena produkter. En match jag gärna går några ronder i.

Återkommer!


Äntligen

Äntligen har alla mina barn tillåtit mig på deras Facebooks- sidor. Igår hände det! Stina acceptera mig på sin vänlista.
Fast jag blev varnad för att jag kommer att få se statusuppdateringar som jag inte skulle ifrågasätta. OK sa jag, och jag tänkte bara jag blir insläppt så är jag nöjd.
Idag ska jag hem till Stina och hennes bo-kompis Simon och äta. Kalkon blir det. Själv tar jag med lite risalámatla till efterrätt. När ska all mat ta slut?
Det är jobbigt att äta och tänka på allt gott som ligger i alla vrår. Igår kväll skickade jag bort allt smågodis med Stina. PUH! Ett problem mindre.
Fast det ligger en hel Alladinask, osprättad i skåpet. Vi har en plan för den också. Vi tar med den till Umeå och Ida över Nyår. Vilken bra idé!
Vad har vi kvar?
Jo, Sören hemlagade choklad med frukt och nötter. Det godiset vill jag ha kvar för det var så gott.
Snart är julen över för denna gång och det har varit en helg fylld av lugn och ro. Högsta spänningen var idag på förmiddagen då Sverige vann mix-stafetten i Skidskytte. Jag väsnas så när jag blir nervös. Heja, heja!

Du fattas oss gumman

Åh, mamma va gott du gjort.
Ja så tänker mina snygga ungdomar. Stina och Tony dyker upp lagom till Kalles jul klocka tre. Hungriga är de också, i alla fall du Tony.
Tror knappast jag vågar ta av mig förklädet om jag ska äta ungsbakade rödbetor med ädelost. Men är jag trött eller full? Faktum är att lite senare spilldes rårörda hallon på skjortan.
Ingetdera faktiskt. Bara lyckträff med kameran!
Men Stina då? Det är lite barnvarning med att plocka fram ketchup på julafton. Hur ska det gå för dig?
Eller är det Sören som tagit fram den? Nej det tror jag inte.
Oj! Vad hände? Jo jag blev så rädd när Pommackorken flög så kaffet hamnade i både soffa och filt. Fick du på dig Tony. Nej du klarade dig fint och så skrattar du åt din mamma som blev så rädd. Lite elakt kanske?
Ser ni min julklapp i vänstra hörnet? En eltandborste. Nu blir min tandhygienisk glad. Efter allt godis körde jag dubbel tid. Tandläkare rekommenderar två minuter, jag körde fyra. Stina har köpt ett datoriserat Soduko, nu har jag inhandlat batterier så jag kan prova. Det blir en alldeles utmärk sysselsättning på nyårsresan till Umeå och storesyster Ida som för första gången inte hade jul med sin familj.
Du har fattas oss gumman, vi ses om några dagar.

roligt

Jag har haft en fantastiskt rolig vecka. Inte för att något särskilt har hänt utan allt är bara så störtskönt kul.

Roliga jobbarkompisar. Roliga skämt. Roliga jag. Rolig tid. Fantastiska patienter som gör arbetsdagarna guld värda.

Trevlig kock och samåkningskamrat.

Just nu är julstöket hemma igång. Skinka i ugnen och en rödkåls- och fikonchutney  blir snart klar. Har som mål att föra in en ny rätt varje år. Oftast blir det fler än en. Oftast är det en grön rätt. Laxen, skinkan, prinskorven, köttbullarna och sillen finns ju ändå. Fast prinskorven för min del är gjorda av kalkon. Närproducerade och utan massa konstiga tillsatser.

En annan nyhet som jag lurat min man att göra är en prinskorvspaj med cheddarost. Det var nog korven som avgjorde att han föll. Han älskar korv. Ganska lätt att göra honom glad.

I helgen som var lyckades jag för första gången med en riktigt fin rostbiff. Vad säger min man då?

Joooo;

-          Jag gillar ju inte när köttet är rött.

Efter en kort värmning i ugnen var det inte rött längre och han tyckte det var mycket gott. Vilken tur. Själv åt jag det röda, helt enkelt njutning.


julstämning skapat av honom

Trots flytt och renoveringskaos hade min man pyntat med tomtar och den gamla fina trearmade ljusstaken från sent 1800-tal. Han är lite känslig och ville verkligen skapa lite atmosfär här hemma.
Han sa att han hade en liten överraskning i bilen. Så då börjar tankarna direkt jobba med att komma på vad det kan vara.
Trodde han lagat någon maträtt eller bytt toalocket som vi inte var nöjda med. Men nej, han överraskar mer med vad han överraskar med än själv julpyntet i sig.
Lät det där konstigt? Det är lite så jag är, lite behagligt småkonstig.
Fast det kunde vara värre. Tur mer än skicklighet kanske.

svarta köket, snart ett minne

Medan min man är och tränar så ägnar jag mig åt matlagning i vårt svarta kök. Det ska bli vitt när vardagsrummet är gjort. Kanske hinner våren göra sitt antågande innan köket är klart. Nu är vi så trötta och behöver lite paus under jul och nyår. Spisen ska också bort fast den är både bra fin. Här ser du en rostbiff i ungnen, rotfruktsgratäng och en fiskgryta med saffran till morgondagen.
Vid första anblicken är det fler som tycker att det svarta luckorna är lite tuffa. Men när man beskådar dessa närmare så ser man att de inte är så snyggt med handmålade luckor.
Tegelväggen och klinkersgolvet vill vi behålla. Det kommer att skapa en varm atmosfär till det vita köket.
Har du någon annan idé får du väl ge en kommentar.
Dessa dyrgripar är nog de skönaste köksfåtöljer vi låtit rumpan vila i. Mamma, det kommer vara alldeles perfekta till dig. Här ska du få sitta och mysa med långfrukost och skön middag. Nog låter väl det lockande.
Vi har nog tänkt att mura igen hålet där mikron står. Vi hoppas det går bra. Kylen och frysen ska nog få stanna där de står.
Måste visa detta kök innan det är ett minne blott. Framför allt är det svårt att veta för er som kommer på besök att förstå vad vi faktiskt gjort. Så kanske jag skriver och visar detta så vi (mest han) får lite beröm.

skön harmoni

Vårt sovrum har jordfärger som gör mig lugn. Den bruna fonden och den liggande panelen skapar en skön harmoni.
Det är helt ofattbart att detta rum blev klart först. Rummet hade vid inflytten en självlysande neongrön vägg som gjorde att allt såg grönt ut i rummet. Taket var det taket som jag målade och som ramlade ner. Då kom lite fula ord ur min mun.
När jag ligger i min säng kan jag titta på dessa vackra kvistar tror jag vi kan kalla det. De skimrar beroende på hur ljuset faller in eller faller på.
I båda sovrummen finns riktigt trägolv. Behagligt skönt för fötterna att gå på. Inte alls lika hårt och kallt som de moderna klickgolven.

Vill du bli vår gäst?

Så modig med den engelska kollektionen, Moulin Rouge.
Fast det är bara en vägg. Här ska gäster tillsammans med biblioteket och kontoret samsas. Vi är riktigt nöjda över slutresultatet även om vissa små detaljer inte hittat hit ännu.
Bilden gör inte väggen helt rättvisa. Det är betydligt skönare i verkligheten. Du kanske tänker att det här med bårder är väl inte "inne längre".
Jodu det är faktiskt på väg tillbaka. Så det är nog första gången vi är så "på". Trender brukar jag vanligtvis hoppa på sist av alla. Inte för att jag är rädd eller så. Snarare att jag är lite trög. Fattar först inte att det är snyggt. Lite av en slowstarter.
Kommande böcker är sorterade efter författare. Efter en stunds sorterande är alfabetet som bortblåst ur huvudet. När efternamnets fjärde bokstav är den som jag skall sortera efter kommer lusten till att fuska fram. Men tji, jag fuskade inte på en endaste liten bok. Fast någon blev bortsorterad.
Om du tycker vi är tråkigt sällskap hittar du säker någon litteratur som faller dig i smaken. Här finns allt från arkeologi, flugfiske, skönlitteratur, psykologi till min favoritläsning just nu MAT!!

sorry pappa, mamma har en ny kille

Igår den 13 december var årsdagen för pappa död. 2004 samma år som tsunamin.

Jag minns begravningen mellan jul och nyår. När talet kom in på alla dödsoffer från tsunamin blev jag riktigt störd. Jag minns känslan av känna sig bestulen på sorgen. Egocentrisk, men det var så det var. Fast jag kommer också ihåg att jag flydde från mina egna upplevelser av förlust och fokuserade på mina anhöriga.

Jag kopplar sedan dess både lucia och jul till minnet av min pappa. Tänk att när döden tar en människa så gör sig minnet av med det mesta som är negativt. Jag har nästan bara ljusa minnen av min pappa aktuella i min hjärna. Vilken bra konstruktion vi människor är.

Min mamma har en ny kille nu. Han heter Wille och är en liten kinesisk nakenhund. Tur för dig pappa att du inte lever för du hade blivit sotis. Mamma är helt hopplös. Hon skämmer bort den killen på ett sätt som vi inte varit i närheten av. Hur kunde det bli så?


samexistens

Slipdamm överallt. Jag blir tokig. Eller mer tokig.

Torkat och torkat flera timmar. Nu känns det lite bättre. Eller lite renare.

Tycker att jag har handskats med detta renoveringsläge fantastisk bra. Med det menar jag lugn och fin. Träning har gett resultat.

Kanske är gästrum och bibliotek klart till nästa helg.

Andrummet från kaos och damm var dagens träningspass. Utan träningen skulle jag nog sitta inne för någon typ av våldsbrott. Framför allt om dammet och PMS samexisterar. Vilket det har gjort nu ett par dagar.

Tror att vi kan andas ut för denna gång. Han och jag alltså, mitt kanske mest utsatta offer. Ska nog ta fram min kurs litteratur från viktomologikursen (läran om brottsoffer).


fel håll!

Förra veckan lyckades hon lära mig och några fler adepter ett nytt program.

Vi gick, kickade och gjorde mambo åt fel håll!!

Idag sa hon att vi skulle köra samma.

Glöm det!

Hon lurades igen. Himla jobbig fröken.

Nu skulle vi hux flux gå åt ett nytt håll igen.

Vilken pärs för min stackars hjärna.

Visserligen glömmer jag bort hur trött jag är när jag måste tänka höger, trippel, håll en halvtakt vidare med en mambo. Tjo, va kul.

Hem till maten och den varma duschen.

Det är en tuff match för denna kropp.

Vad är då belöningen?

Det får du faktiskt ta reda på själv.

Jag lovar du kommer inte att ångra dig.


kedjereaktion

God mat och träning har varit dagens viktigaste inslag.

Fast det hände något som färgade av sig hela dagen på mitt jobb.

En klient sa till mig;

-          Du är en väldigt trevlig människa.

-          Tack, sa jag.

En liten solstråle. Tänk att människor som mår så dåligt så de håller på att gå sönder ändå hinner och väljer att säga något vänligt. Det är stort. Människor rent generellt håller mycket för sig själva.

Ikväll mötte jag min träningsväninna och hon såg ut som en julkaramell. Jag sa det till henne. Åh vad glad jag blir sa hon.

Tänk det blir som en enda skön kedjereaktion.


härligt bakrus

Att leva sitt liv och låta andra leva sitt är hälsosamt och skönt.

Att glädjas med dig är så skönt.

När du gläds med mig är det helt fantastiskt.

Att vara förlåtande och förstående är ett sätt att förhålla sig som är önskvärt men inte alltid lätt. Tränar du på det så blir du duktig.

Att prata med varandra är bättre än att prata om varandra.

Att finnas för dig och vara viktig för dig är nära lycka.

Att du finns för mig är en gåva, något att vara tacksam för.

Spara på din tid till allt som är viktigt.

Slösa inte på skräp.

Gör sådant som ger ett härligt bakrus, då kan du vara säker på att du gjort något bra.


RSS 2.0