det har funkat bra

Nu är det fredag den 30 juli 2010 och jag är just hemkommen från ett stationspass på träningslokalen.

Arbetat första veckan efter 4 veckors mycket god semester.

Att efter 4 veckors solsken vara lite halvgrått och regnigt när jag skulle till jobbet gjorde det lite lättare. Undrar du varför? I så fall är du lite…………

 

Det har funkat bra. I måndags kom min Ida hem med sin flickvän. Jag hade köpt en välkomstpresent till de båda. Varsin tekopp. Jag fick själv en fin en av Mona som jag blev så glad över. Dessa två tjejer är båda två riktiga tedrickare.

 

Idag har Ida åkt upp till Tällberg för en helg med sin barndomsvän och tagit sin flickvän med sig.

Jag ska bli serverad stekt rödspätta av min man. Han är en riktigt pärla på att panera och steka fisk.

Imorgon ska vi till Västerås för äta middag på Djäkneberget för att fira båda mamma och min man lite lagom.

Jag har beställt kräftcheesecake till förrätt och hjortstek med stuvade svartrötter till varmrätt. Vad sägs om det?

Jag tror vi blir 15 personer med alla mina syskon och våra familjer.


sista veckan med min syster

Nu är sista semesterveckan över. Söndag och lite koncentrationssvårigheter i och med att jag börjar jobba imorgon.

Skildes från min syster och hennes familj igår. Det gjorde inte så ont eftersom vi ska träffas om en vecka igen. Vi ska ut och äta med mor och alla syskon.

Det har gått fort fram hela sommarledigheten. Sista veckan har ägnats åt shopping, sällskapsspel och lite shopping.
Här har min syster Pia och jag gjort oss redo för ett ett besök på 60 meters djup i Falu koppargruva. Trots flera tidigare besök är det alltid lika spännande.
Så här glad i mig är min enda och och bästa svåger Mats. Det är inte alltid han pussas så glatt så jag blir så lycklig!!
Min pussande svåger Mats och jag var överlägsna vid kubbturneringen.
Men ingenting går upp mot min syster. I love Pia!!!

shoppingrunda imorgon

Dåligt med bloggande så här sista semesterveckan.
Jag förlåter mig själv för det för jag njuter av min syster och hennes familj.
Fast jag måste inte förlåtas.
Jag bloggar för att det är skönt, ja just det.
Imorgon har vi lovat en shoppingrunda till lager 157 och lager 70. Det innebär Sågmyra och Insjön.
Tror nog att killarna vill in på Clas Olsson.
Kanske kommer vännerna från Egyptenresan på onsdag, hoppas det.

jeepsafari, hur kul som helst

Anna, jag och Emil i bakgrunden i vår jeep. Denna dagen är det stora äventyret en jeepsafari över ön och målet är tvillingsjöarna vid Sete Cidades. En av de stora vulkarnerna av det 350 vulkaner som finns på ön Sâo Miquel.
Samma gäng igen kan tänkas. Vilken utsikt! Emil fotograferna kanske bildens fotograf Sören.
Oj, oj det verkar vara lite guppigt i vägen. Mia och Urban började sin tur bak i jeepen. Men Urban blev tvungen att flytta fram till vår tysta och försynta chaufför!! Nej, tyst var han inte. Kunde ord döda hade vi varit begravda allihopa. Fast han blev bättre på slutet.
Här syns chauffören lite bakifrån. Kolla vägen, här är den fin. Ofta var det stup på båda sidor som gav oss hisnande upplevelser och höjd-rädsla.
Så här fin var jeepen. Det är vårt resesällskap Ulfs förtjänst av vi fick fler bilder från denna safari. Våran kamera tvärdog när batteriet var slut.
Innan vi kom fram till tvillingsjöarna blev det ett stopp vid fiskebyn Mosteiros. Bilderna kan inte berätta hur det var att doppa sig här. Det är en varm källa i anslutning till Havet vilket inte är särskilt vanligt. Det var inte lite varmt. Ju närmre klippväggen och botten vi simmade desto varmare blev det. vid riktigt lågt vatten är här så varmt att det är omöjligt att bada.
Naturen runt den varma källan.
Jaadu Mia, tackar jag jag dig för att du tog kort med vår kamera eller vad pratar vi om? Eller väntar vi helt enkelt bara på att killarna byter om? Varmt var det i alla fall både i vattnet och uppe på land. Nu är vi nog redo att bege oss uppför den slingrande vägen för att blicka ut mot tvillingsjöarna.

förtält & blogg

Sitter i förtältet och har just ätit frukost och druckit morgonkaffet. Sören ligger fortfarande i sängen. Jag älskar dessa mornar när jag får vakna i lugnet här ute på Smednäset.

Idag ska vi åka hem och tvätta och packa om till fredagens tillbakaresa hit. Min syster och svåger kommer och förgyller min sista semester vecka. Kultur, Gin rummy och andra sällskapsspel står på sommarlistan.

På fredag fyller också yngsta tjejen 19 år! Hur är det möjligt?

Vi ska sjunga för henne på fredag morgon. Kanske får hon lite presenter inköpta på Azorerna också!

Igår kväll var vi in till Falun och tränade, det var svettigt i värmen. Men det bästa var dock i förrgår när vi körde ett eget Crosspass, precis som ”STJÄRNAN”. Stjärnan är faktiskt vår Borlängecross

nästan en religiös upplevelse

Så här fina blev vi innan vi klev på gummibåten som skulle ta oss ut på Atlanten och delfinerna.
Armar och ben var lite utsatta för den eventuella Portugisiska örloggmaneten. Den är mycket farlig enligt de kunniga på området. Nu är vi färdiga, bara flytvästen på!
Det här är kul, eller hur Urban? Du tyckte för ett kort ögonblick att vi skulle skita i delfinerna för det var så himla roligt att åka denna gummibåt. Fast din rygg, aja baja du fick parera rätt bra med benen. Mia du hann inte riktigt vända dig om, men vi vet att det är du bredvid din man.
Här ser jag inte så kaxig ut. Är rätt nervös faktiskt. Att åka rakt ut i Atlanten och glida ner bland en flock vilda delfiner kräver mod från mig i alla fall.
Kolla Annas fot och i vattnet två delfiner som väntar på oss. Fattar ni vilket häftigt äventyr. Vi kunde höra delfinerna tala till varandra under vattnet. Cyklop och snorkel på och helst ett glid över kanten. Fast mest blev det ett "PLUMS" i "ATLANTEN".
Ser ni det röda på handleden? Här är min hjältes brännskada. Det som som absolut inte skulle hända hände Emil 10 år. Utan våtdräkt och lika rädd som vi andra dyker han ner i Atlanten bland delfinerna. I det sista dyket händer det.
Emil ropar från vattnet, - jag brände mig, jag brände mig. Emils mamma ligger också i vattnet och jag översätter åt våra två besättningspersonal.
Trots dålig belöning för Emil var det en fantastisk upplevelse att få simma med dessa varelser. Anna det var fantastisk att få dela det med dig och din son Emil.

sköna stunder vid polen

Det var inte bara tuffa vandringar och safari. Några stunder vilade vi vid polen på hotellets fina anläggning.
Åh va skönt det är att svalka sig i polen. Lite tryggare än stora Atlanten.
Våra nya sköna vänner Anna i bakgrunden med sin son och min superhjälte (även mamma Anna var stolt över sin son) Emil nr 1, the one and only!!!!
Snart ska ni få veta varför Emil är veckans hjälte.

Parken Jardin antonio borges

Vi vandrade vid flera tillfällen igenom en fantastisk park. I denna park finns detta träd som har rötter på ca 2 km ovan mark.
I denna park kunde de mesta avnjutas. Eller vad sägs om denna blomsterprakt?
Oj, är du där nere? Vilken sagolik miljö. Tänk om vi skulle leka kurragömma?

Sörens dag den 3 juli 2010

Vilken fin present Sören fick på bemärkelsedagen. Jag sjöng från oss alla Ja må du leva på morgonkvisten. Hur gammal man än är lyser ögonen upp vid åsynen av ett paket, så även på min make.
Oj vad fina saker du har vännen!
en fin Android telefon och en alldeles ny klocka. Tänk att tekniska prylar och klockor kan vara så roligt.
Jag är glad när du är glad...........
Denna dagen är nog den första dagen du inte frågade mig hur mycket klockan var!!!
Här hade hotellet bakat en riktigt god chokladtårta tills vi kom hem på eftermiddagen.
Ser ni alla chokladprickarna på tallriken? Denna tårta räckte i två dagar och var sååååååå god.

Vandring tvärs över ön, Azorerna Sâo Miquel

Efter första nattens sömn ger vi oss ut på en vandring tvärs över ön. Sâo Miquel heter den största ön av de Azoriska öarna. Underbar natur på denna vandring mot den norra sidan av ön.
Här är Urban och Mia från Stockholm som delade fler äventyr med oss. Murarna är höga på Azorerna vilket är ett resultat av att man ville göra marken odlingsbar. Lava stenen måste bort och ett sätt var att bygga murar och tala om vad som är mitt och ditt.
Vandringen var ibland tuff med alla uppförsbackar. Det gjorde att vi tog en och annan paus. Här är en.
Från utkiks tornet var vyn fantastisk. Vi kunde se både den södra och norra delen från detta torn. Atlanten var så blå. Nu vet jag vad havsblå är för färg. Trädet som blommar med de röda blommorna är ett Julträd från Nya Zeeland. På ön finns planteringar från hela världen. Azorerna ligger mellan tre kontinenter. Gissa vilka!
Hortensian blommade med en prakt som inte riktigt gick att ta in. Allt från vitt, blått och rosa.

RSS 2.0