loppisar

Timmernabben är vacker även vid regn. Första dagen strålade solen när vi väntade in syster och svåger. Sedan kom regnet och vi utnyttjade dagen med att åka till Kosta glasbbruk och den stora stora outlet som finns där. Jag var en metodisk och duktig shoppare. Jag gjorde riktigt bra köp, nya träningskor New Balance och lite annat för resten av kroppen. Min syster hon riktigt dammsuger affärerna med en fart som jag inte hade en chans att hänga på. Var har hon lärt sig detta tro? Kanske av mamma, hon var rätt duktig när hon var i sitt esse.
Idag faller regnet igen och Pia har önskat att vi åker runt på loppsiar, önskar Pia det så blir det så!
Min syster är så mysig. Min man har fallit för hennes personlighet rejält och det är inte många som lyckas med det.

bästa marie från nyköping

Igår ringde min bästa Marie från Nyköping. Hon har fixat bästa semesterstarten för mig och min man. En middag på måndag kväll förhoppningsvis på deras lyxiga terrass. Hon berättade också att de har köpt en husbil, fy fabian va kul. Nu kanske vi äntligen har några vänner att stråla samman med på våra husvagnsresor.

Efter denna start skall Marie och hennes man ta med oss på gästabud med allt vad det innebär. Kameran skall med så bilder kanske kommer.

Hon har lovat lite kladd med maten på äkta gästabudsvis.

Äntligen börjar min stackars hjärna ta in att den snart skall få vila från alla utredningar och terapier. Har lyckats ro allt iland fram till idag på jobbet. Som ställföreträdande chef har jag haft tur. Inga svåra beslut att fatta och personalen är rena drömmen.

Tre dagar kvar innan jag äger mina dagar helt och hållet.


ingen stil med apan

Ånej, nu kommer den där grobianapan tillbaka till mig. In i kroppen, in i hjärnan och hela min viljestyrka är satt ur spel.

Är det dags nu?

Har jag något gott hemma?

Popcorn, mm men det är typ bara luft. Visserligen inte mycket kalorier.

Inget annat hemma?

Jo, tråkig vaniljglass med chokladsås. Inte min grej.

Måste jag åka till affären? Kan jag inte lura iväg någon annan?

Jag har ju både Sören och Ida här nu. Kanske Ida kanske?

Läser av läget. Nej, ingen ide att fråga bara om hon vilja följa med så jag slipper åka ensam.

Yes, hon sa ja.

Naturgodis Ida, vad hade du i din påse häromkvällen?

Hon följer med och pekar. Den är god, och den, och den, och den ska vi inte tala om. Yogurtgrejer med mûsli, med lakrits, med nötter ja gud vet vad gott jag hittade. Kvällen räddad och grobianapan vann.

Snart skall jag proppa munnen full, ingen stil eller vett och etikett bara vräka. Halleluja!!!


20 år imorgon

Tvärmätt och nöjd över en skön kväll.

Firat lilla Stina som blir 20 imorgon den 16 juli.

Lurad till restaurangen av sin storasyster Ida.

Där satt vi, storebror, pojkvän, mamma och pappa.

Vi sjöng för henne när hon kom in.

Sedan plockades presenten fram, körkortspaket innehållande teori, halkbana, riskettan och 15 körlektioner.

Hon blev så glad att tårarna kom.

Efter en buffé där vi plockade rå mat och skickade in till kocken åkte vi hem för kaffe och marängswisch.

Jag blev tvungen att sätta på resårbyxan för magen sa, nej stop nu!


om man tittar noga......

Nu är det dag 8 på min rejäla förkylning. Ont i halsen och feberkänningar. Har jag tagit hand om mig? Nej det har jag inte. Jag har gått till jobbet varje dag i tron om att jag är viktig. Är jag tillförordnad föreståndare under 4 veckor är det lite svårt att vara hemma och vara sjuk när det finns alvedon och nässpray.

Har jag tränat? Nej det har jag inte. Där går gränsen.

Fast jag gjorde mina försök på google att söka information som sa; du kan träna lite lätt. Fann jag någon sådan information? NEJ!!!!!

Tålamod, tålamod, tålamod det är vad jag övar på.

Vad gör jag istället? Eftersom Umeådotter och svärdotter varit här över en vecka har jag mest ätit mat och godis. Nästan godis varje kväll. Syns det på mig? Ja, om man tittar noga och jag inte spänner mig.


tänk dig en svordom

Efter HIT passet blev jag sjuk. Riktigt dålig faktiskt.

Tänk dig en liten svordom nu!!!! En riktigt ful en kan du faktiskt använda.

Det är Idas Klara som har smittat mig, himla taskigt Klara!!

Ida och Klara har varit hos oss nu en vecka lite drygt. Det är konstigt hur fort man vänjer sig av med barn. Det är till och med lite fult att säga så. Man ska liksom sakna dessa barnår. Det gör inte jag. Inte ett dugg faktiskt.

Ljud, dom skapar ljud som jag inte tål. Tänk dig fönen, jag använder aldrig fönen. Det gör dom……och när TV när det är ett svenskt program. Jag hör ju inte vad de säger på Tv:n.

Annars är det lite mysigt också. Framför allt när de ställer upp på mina önskemål  vad gäller sällskapsspel.

Igår kväll efter ett par timmar i sängen hade vi en alldeles fantastisk grillafton. Precis när vi ätit oss mätta och börjar packa ihop kommer regnet.

Soffläge och lite godis som efterrätt. Ida säger att jag måste få i mig lite kalorier nu när jag är sjuk. Fabian vad Ida är bra. Jag älskar när hon säger sådana saker.

 


häng med på HIT

ZON 1
Snart börjar det. Första zonen på HIT-träningen. Jag tittar rakt in på min kamerakvinna Klara.
Första övningen är burpees 5 stycken, fast min fotograf säger att hon inte trodde jag skulle hoppa högt. Men lite studs i tanten är det trots låneskor dagen till ära. Har bara hänt en gång tidigare att jag tagit fel skor med mig. Lite trött i huvudet kanske?
Efter burples björngång över till andra sidan. Ser det lätt ut? Välkommen att vara med. Med hög hastighet blir det mycket jobbigt.
Det är alltid roligare med björngång om man har familjen med sig. Bakom mina fötter ser ni min dotter Ida, hua vad stark hon är. Bakom henne arbetar lilla gubben. Åh, så duktig han är.
Efter burples och björngång väntar 10 snabba köttbullen. Själv var jag så snabb härifrån att kamera-Klara inte hann med. Men vad gör det när man och barn jobbar på så fint.
I 4 minuter loopar vi denna zon innan vi går vidare till zon 2. Hur känns det? Okej än så länge faktiskt.
ZON 2
Baskethopp med vikt 10 stycken. Nu börjar benen darra lite. Tyngden känns mer som 30 kilo än sina 2,5. Jag väljer lättare tyngd för att inte tappa på tekniken. Jag tappar nog ändå när jag blir trött.
Kamelen, armhävning med händerna framför kroppen och ner på armbågen sedan upp igen. Nun snackar vi kul, nej svårt, riktigt svårt. När det blir allt för tungt tar vi en arm i taget.
Rörliga bilder är inte alltid fina bilder, fast det finns moves i känslan. Zon 2 sista övning är skidhopp 16 stycken. Dessa tre övningar loopar vi återigen i 4 minuter. Nu tänker jag "Dear God" vad gör jag här? Pulsen är näst intill på max och inget annat existerar än att få bli klar med ZON 2!!!!!
ZON3
Här börjar jag med sidrotation för magenmusklerna. Denna gillar jag lite bättre än vissa andra. Tror jag har coreträningen att tacka det för. Sen får manju sitta ner, så skönt för dessa stackars tantben.
Zon 3 är åter igen en förflyttningszon. Efter sidrotation är det grodhopp över till andra sidan (det är långt). Här kommer Ida också.
Sista övningen på zon 3 är kettlebellswing 10 stycken. Här är det höften som jobbar inte armarna. Här ser ni några fina swingar till från de mina.
Ida har så fin mimik när hon tränar, här hittar hon fokus genom att blunda. Kära Sören andas på bra.
4 minuter loopar vi oss genom denna zon för att ta den sista zonen i besittning. Nu gör det ont på riktigt, men det är en känsla som bäst kan beskrivas "ONTSKÖNT".
ZON 4
10 sumodrag till hakan. Här är det återígen benen som skall jobba. Jag tycker benen jobbar hela tiden inte konstigt att jag blir trött och får träningsvärk.
15 sidhopp över tänkt linje eller över skivstång. Jag väljer golvet tänkt linje, man kan ju ramla annars. Vill inte skada mig.
Armhävning 7 stycken efter sumodrag och sidhopp. Kokta spagettin och mina armar är nog ganska synonyma med varandra i denna stund. Fast å anda sidan är kokt spagetti ganska gott, bara det är fullkorn.
Efter 4 minuters loop i zon 4 kanske ni tror att det är klart.
Nejdå, som ni förstår kommer en final. Fast jag glömde berätta att innan vi kastar oss in i dessa zoner hade vi en helt traditionell gammaldags uppvärming med lite löpning med kick i rumpan och lite höga knän.
Och nu till FINALEN!!!
4 minuter IDIOTEN! Hallå vad kul, hjärtat vill spränga bröstkorgen.
Med en snabb och tävlingsinriktad dotter i sitt löplag kommer pressen och kraven, vi måsteju vinna också. Det är himla bra med gruppträning. Jag blir så himla mycket bättre!
Snart tystnar musiken och jag vet att jag kommer att känna mig hög på dopamin. Vilken superbra transsmittosubstans som kommer av dessa rörelser. Jag gillar DOPAMIN!!
Jag gillar HIT, högintensiv styrketräning. Jag gillar mina tantmuskler. Jag gillar min hemmagrupp i Borlänge. Ikväll fattades bara du Maria, krya på dig.

äntligen säger jag

Nu är peace & love över. Äntligen säger jag. Puh vad det var svårt att sova med alla ljud och stänga fönstret gjorde hela lägenheten till en bastu.

När fredagskvällen kom hämtade vi dotter och hennes flickvän vid tåget och flydde till vår husvagn.  Ute på landet långt bort från all stadspuls och festival. Vi har ätit socialiserat oss med sällskapspel och kortspel, Gin Rummy såklart.

Åter i stan. Åh vad skräp som ligger kvar efter alla festivalbesökare. Fast jag har stor tilltro till städpatrullen.

Och inte vill jag bli av med festivalen heller, nejdå så är det inte. Det var bara jobbigt att bo på självaste huvudstråket när jag inte har semester och måste upp 06.00.

Om tre veckor börjar min semester. Kusten på både ost och väst ligger på agendan. Ska åka och träffa våra Egyptenvänner, ska bli så kul.


RSS 2.0