när allt är organiserat

Blir inte så mycket tid för bloggen just nu. 4 veckor i nya lyan och ganska rörigt fortfarande. I helgen fick vi flytta in i vårt första färdigrenoverade rum, vårat sovrum.

Det blev fantastiskt fint. Tror att det finns något ordspråk för att när det är lite svårt med trassel och misslyckanden så blir slutresultatet ganska bra. Jag är i alla fall riktigt nöjd. En blandning av dåtid och nutid möts i detta rum.

Första natten sov jag inte gott. Var så uppe i varv och sömnen var lite ryckig. Andra natten var lite bättre. Prövade också med en kort dagsvila igår söndag, atmosfären gjorde mig lugn även om jag inte somnade.

Nu är det dags för rum nummer 2. Bibliotek, gästrum och kontor, allt i ett i en salig blandning.

Jag kommer snart igen med bloggandet. Just nu arbete, träning och renovering. Saknar lugnet när allt är organiserat. Saknar även mina barn (när de var små). Det sista väcktes till när vi var ner till stan på julskyltningen.


vad kul IKEA är

Oj oj oj , vad IKEA är kul!

Fast det är jobbigt att bära alla kollin in i släpvagnen och sedan upp till bostaden.

Ny garderob, nytt snyggt skrivbord i svart furu. Skrivbordet är nog favoritgrejen för dagen.

TV möbel till den absolut nödvändiga nya TV:n (det sista är ren och skär ironi). Min man gillar prylar av typen mobiler, TV-apparater och dylikt.

Fast ibland är det bra att ge sig och låta honom få köpa. Det kan ju komma väl till pass såhär en dag på IKEA.

Lite trådbackar till garderober hittade vi också.

Fast lite trångt är det med alla kartonger när vi har lite svårt att packa upp något då vi inte är riktigt klara med första rummet. Vårat sovrum.

Fattar inte att vi ska bära upp ytterligare en kartong med julsaker eller adventstakar till nästa helg.

Just nu jobbar jag med ordspråket;

Långsamt kommer man längst eller hur var det egentligen?

Det som sker långsamt brukar bli bestående?

Jag tror på det sista.


tårarna bara................

Hade nästan målat hela taket i sovrummet när det börjar bubbla och verka riktigt skumt. Hjälp vad nu då? Säg inte att jag måste ta bort allt och börja om. Jo, hela takfärgen börjar släppa. Nedrans fadderuttan vad tråkigt!!!!

Får skrapa blöt färg från hela taket. Lovar det gör ont i hela nacken, axlar och en speciell muskel i underarmen. Det ramlar skräp i ögonen. Hela det papptäckta golvet täcks av blöt takfärg.  Jobbar tills betongen är framtagen överallt. Fy rackans vad jag är bra. Eller var det bara skyll dig själv din lilla fuskis. Trodde faktiskt att det skulle gå.

Ser mig som en ganska uthållig person men lite tufft var det allt. Fast vi försöker övertyga oss om att det är bra att göra det från grunden. Städar, bär ner sopor, lagar kycklinggryta och låter lite illa. Sonen dyker upp och grattar sin ”pappa”. Flickorna har meddelat honom via telenätet. Fint kaffe och något gott att doppa, Tony bra val (jag får liksom smaka också).

Avslutar en tuff söndag på ett skönt träningspass. Under nedvarvning händer något. Tårarna bara kommer fram, upp eller kanske ska jag säga ut. Ventilen är öppen. Tur att det släcks i lokalen. Träning räddar mig från och ur jobbiga situationer i livet. Prisad vare träningen!


har det gått bra?

Två veckor i nya lägenheten. Har det gått bra? Tja, det beror på vad man kan mena med det. Allt tar längre tid än vad man tror. Alltså bor vi fortfarande i rummet som är tänkt att bli gästrum och bibliotek. Allt ät klart för målning och tapetsering nu. Har varit i Västerås idag och kollat in om garderoben som vi hittat i katalogen verkar platsa i sovrummet. Den får gå. Planen för dagen var att köpa en duschhörna och titta på garderoben. Den duschhörna vi skulle ha var slut så vi fick köpa en betydligt dyrare. Sen vidare mot IKEA för att ”bara kolla”. Vi har en lite IKEA-bag med oss därifrån med lite glas och krokar. Eller mycket glas faktiskt.  Men vad gör det? På IKEA är ju allt såååååå billigt!

 

Äntligen har jag fått pröva vår nya tvättmaskin, den är riktigt cool. En liten toppmatad liten grej med massor av finesser. Tvätten blev nästan torr på 1400 varv, de ni.

Jag har överlåtit det mesta av renovering till maken. Visserligen ångade jag tapeter förra helgen men jag har mest jobbat och tränat. Tänker att det är viktigt att hålla på ”måbra” rutinerna.

Igår kväll hade grabbarna ett pass, fyra herrar! Hög puls och skön stämning. Två finallåtar precis som på stepen. Stepfröken Carola fuskar lite med stretchen. Det gillar jag. Vi fokuserar mer på pulsen. Stretcha kan faktiskt var och en göra i stretchrummet.


storshopping idag

Fick ett pocketogram som tack för ett förläsningsuppdrag i Söderhamn ganska nyligen. Har nu gjort en beställning till min nya adress.

Titel: Den hemlige kocken: det okända fusket med maten på din tallrik.

Mitt matintresse fortsätter att växa. Framför allt utifrån ett hälsoperspektiv. Vi är mer noga med vilken bensin vi tankar i våra bilar än vad vi stoppar våra kroppar. Förutom ren faktaupplysning om tillsatser hoppas jag också på tips på ”ren mat”. Jag berättar så snart jag blivit upplyst.

Första fredagen i nya bostaden. Vi har lyckats handla färg till tak och väggar åt vårt blivande sovrum. Laddar mina stackars armar för takmålningen.

Börjar också planera för att göra gästrummet som kombinerat bibliotek och kontor. Jag lovar vi har burit böcker. Fem hyllor från golv till tak. Lyckades vi rensa två hyllor så var det inte mer.  Kanske ska vår gamla platt-TV in på kontoret också. Min kära make har idag lyckats övertala mig till en ny 42” LED TV. Så förutom färg har också inhandlats toppmatad tvättmaskin, TV och en ny trappstege.

Tur att köket inte ska göras före jul. Fast jag saknar diskmaskin. Får vårda mina stackars husmors händer med bra handkräm.

hej igen

Kära dagbok, nej kanske inte. Nu har jag tagit nya bostaden i besittning. Puh, det är jobbigt att flytta. Nu är dock allt klart. Gamla är såld, nycklar lämnade och yngsta dottern har tjänat en hacka på flyttstädning. Hon gjorde det riktigt bra. Men jag var alldeles för mycket mammaorolig. Tänk om hon inte gör ordentligt, tänk om inte hinner klart i tid osv……………..

Nya sängramen är hopsatt och kanonskön att sova i trots att det är samma madrasser i den.  En sänggavel som är tygklädd är så ombonat. Kan varmt rekommendera. Det första som står på tur är att måla tak och väggar i vårt blivande sovrum. Liggande träpanel och riktigt trägolv, kanske en fondvägg med guldträd. Mycket att ta ställning till.

I måndags kväll gick jag och träna trots en skitnatt och jag var så trött. Men träningen gjorde susen. Blåste bort all stress i huvudet och jag sov så gott. Första goda natten efter tre riktigt usla nätter då jag vaknat klocka 04.00 med fullt pådrag i skallen. Konstigt att stresshormonet kan trigga igång oss människor så häftigt.

Nu är det onsdag kväll och jag har tagit mig en god stund i köket med matlagning och skönt radiobrus. En god Cole slawe som räcker i flera dagar. Efter köksstunden blir det nu vila i en rörigt mysigt vardagsrum. Innan det ställs i ordning hinner det nog bli jul eller nyår. Ska inte förivra mig eller han som finns här.


RSS 2.0